Nyt kun on ollut tuo uuni jo kuukauden päivät ja kaikkea muuta mahdollista on tullut sillä paisteltua niin nyt oli viimeinkin aika vääntää sämpylöitä.

1430431.jpg
2½ dl hieman lämpimämpää kuin kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
2,5dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
2 rkl makeutusainetta
2rkl öljyä
6-7dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivahiiva veteen ja anna sen sulaa, lisää sitten kaurahiutaleet, suola ja makeutusaine tai halutessasi sokeri. Alusta sitten n. 3dl vehnäjauhoja taikinaan, lisää sitten öljy ja lisää jauhoja tarpeen mukaan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta, on kimmoisaa, mutta silti pehmeää. Anna nousta lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Levitä hieman jauhoja pöydälle ja vaivaa taikinaa poistaen ilmakuplat ja muotoile siitä pitkä soiro, jonka leikkaa osiin. Itse tein tuosta määrästä 8kpl. Halutessasi pyörittele pyöreitä palluroita, itse tykkään tuommoisista laattamaisista. Asettele pellille ja anna nousta toinen puolituntinen.
Paista 225-asteissa uunissa n.10minuuttia.