Maanantaina anoppi tuli kylään, juhlistamaan pääsiäistä ja samalla meidän kihlajaisia. Mitään sen erikoisempaa ei väsätty, mutta nautittiin vain hyvästä ruoasta.
Sain Suomessa käydessäni isältä taas mukaan palasen peuraa, joten sitäpä valmistettiin tällä kertaa juhlaruoaksi.

1410708.jpg
Liha oli siis ulkofileetä, jonka marinoin ensin puhdistin kalvoista ja hieroin sitten suolaa ja pippuria pintaan.
Sekoitin marinadiin punaviiniä ja balsamicoa. Annoin maustua jääkaapissa yön yli, kääntelin vain aina silloin tällöin kyljeltä toiselle.
Seuraavana päivänä otin värin pintaan pannulla ja laitoin 250-asteiseen uuniin n. 30min, jolloin säilyi kivasti toi punaisuus, eli ollut siis liian kuivaa. Päälle valelin aina välillä hieman paistinlientä, jossa oli tuota marinadia ja rasvaa. Peurahan on erittäin vähärasvaista lihaa, joten sitä kyllä kärsii valella.

Seurana meillä oli maustettuja lohkoperunoita ja tuoreita vihreitä papuja pekonin kera paistettuna.

Kastikkeen väsäsin paistinliemestä ja marinadista. Eipä tuo muuta tarvinnut kuin maizenaa sidosaineeksi ja lorauksen hapankermaa loppuvaiheessa.