Teki mieli jotakin suomalaista, perinteistä, joten oli aika tehdä ensimmäistä kertaa täällä Alankomaissa asuessa suomalaisia lihapullia. Tällä ohjeella on meidän äitee tehnyt vuosikaudet lihapullat, minäkin muksuna aina pääsin näitä pyörittelemään.

1419093.jpg

500g naudanjauhelihaa
1 kananmuna
2 leipäviipaletta jauhettuna
tilkka vettä, suolaa ja pippuria
1 pussi sipulikeittoa

Sekoita mausteet, leipäjauhe ja sipulikeitto tilkkaan vettä ja anna turvota hetki. Sitten lisää jauheliha ja kananmuna. Laita jääkaappiin hetkiseksi makustumaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja pyörittele lihamassasta pullia. Lado pullat leivinpaperin päälle uunipellille ja paista n. 30min.

Lisänä meillä oli valmiskastiketta taas tällä kertaa (ei jaksanut enää tehdä kunnon ruskeaa kastiketta) ja sinapilla maustettua perunamuusia. Eli se oli ihan perusmuusi tilkalla lämmintä maitoa, johon sekoitin hieman rasvaa ja teelusikallisen Dijon-sinappia.