Viimeinkin tähän tulee ohje. Otin ohjeen suoraan vanhemmillani olleesta Pirkka-lehden reseptivihkosesta, jonka satuin löytämään.

1335107.jpg

1 rs (500 g) Pirkka broilerin fileepihvejä (maustamattomia)

juoksevaa margariinia
1 rs (200 g) Pirkka-herkkusieniä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl valkoviiniä
1 rkl kasvisfondia
1 tl rakuunaa
3/4 tl suolaa

mustapippurirouhetta
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 ps (400 g) Pirkka kuorittuja raakoja jättikatkarapuja

Ohje siis suoraan Pirkka-lehden sivuilta, hieman sovellettuna. Meillä esim. käytettiin kanttarelleja herkkusienien sijaan ja normaaleja tomaatteja pilkottuina kirsikkatomaattien sijasta. Jättikatkarapujakaan en ostanut vaan tylsästi niitä pieniä pakastealtaasta. Päälle lisäsin mieleni mukaan fetakuutioita (vai mitä ne lienevätkään nykyään Suomessa nimeltään, salaattijuustoa?)