torstai, 21. helmikuu 2008
Broileripataa
Tässä ei siis olla kamalasti ehditty kokkailla, remppapäivän jälkeen ollaan yleensä haettu ranskalaisia perunoita tai indoruokaa tokosta. Mutta tuli sitä silti yhtenä päivänä oikein nautiskeltua.
broilerin koipipaloja
lanttua
porkkanaa
sipulia
voita
öljyä
vettä
curry, suola, pippuri, laos, ripsaus muskottia
lihaliemikuutio
Kuumenna paistinpannu. Lorauta hieman öljyä ja lisää palanen voita ja viskaa mausteet sekaan ja sekoittele. Anna hieman paistua ja lisää sitten koipipalat. Ota joka puolelle hieman väriä ja laita sitten isoon pataan. Kaada vesi pannulle, sekaan lihaliemikuutio ja anna kiehua kovalla lämmöllä, ottaen kaikki maut talteen. Paloittele sillä aikaa porkkana, lanttu ja sipuli. Laita vihannekset koipien sekaan pataan ja kaada kiehuva neste päälle. Anna sen jälkeen hautua n. 1-1½h, kunnes nahkaa irtoaa koipien nilkoista.
Tarjoa seurana keitettyjä perunoita (tai laita sekaan pataan) sekä raikkaiden kasvisten kanssa.
Neste kannattaa ottaa talteen ja tehdä vaikka broilerikeittoa. Itse tein niin seuraavana päivä, enkä kyllä ole aiemmin parempaa keittoa saanut aikaan!
Kommentit