Moni on kysellyt tämän ohjetta, sitä kun meillä syödään aika usein. Löytyyhän se täältä blogista muutenkin, mutta ei omana reseptinään, joten laitan sen nyt tähän. Tällä ohjeella meillä on alkuun tuota tehty, nykyään tosin viskotaan noin määriä ja lisäillään chilikastiketta ja tuota sambalia, jotta saataisiin tulista kastiketta.

Saté-kastike eli maapähkinäkastike:
1 purkillinen (400g) maapähkinävoita
1rkl valkosipulijauhetta
3rkl makeaa soijaa
1rkl sambal oelek
suolaa, pippuria
1 pähkinävoipurkillinen maitoa/ puolet vettä

Tyhjennä maapähkinävoipurkki kattilaan ja laita liedelle ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Lisää maitoa pienissä erissä, sekoittaen välillä, jotta seos olisi tasaista. Välillä lisäile soijaa ja sambalia. Rouhi sekaan suola ja pippuri ja lisää valkosipulijauhe. Seoksen tulisi olla vaaleahkon ruskeaa tasaista massaa. Lisäämällä vettä saat mieluisen paksuista. Itse pidän paksuhkosta kastikkeesta.