Kuten jo ennakkoon pelkäsinkin, saatan hyvinkin lihoa takaisin sen menetetyn 5kg tämän 2 viikon aikana. Hyvää ruokaa tulee vanhempien kanssa laitettua ja muutenkin naposteltua ruokia, joita Hollannissa ei ole mahdollisuutta nauttia.

Tänään oli tarjolla äidin tekemää lihamuretta, ohjeen tuo löysi Yhteishyvän 3/07-reseptilehtisestä.
Seurana meillä oli uunissa kypsytettyjä perunoita kera kevyen hapankerman, jonka maustoin perunamausteella.

578108.jpg
mureke:
1 sipuli
½ rkl öljyä
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 kananmuna
1 tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
500g paistijauhelihaa

Sekoita vesi ja korppujauhot ja anna turvota hetkisen. Sekoita hienonnettu sipuli jauhelihaan.
Lisää turvonneet korppujauhot, kananmuna ja mausteen jauhelihamassaan.
Levitä massa kostutetulle leivinpaperille suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja asettele haluamaasi täytettä päälle ja kääri rullaksi paperin avulla.
Paista mureketta 200:ssa asteessa n. 45min.

Äiti käytti keitettyjä kananmunia täytteeksi, mutta varsin mainiosti sopisi herkkusienihakkelus sekä erilaiset kasvikset ja juustot.