Elikkäs indonesialaista paistettua riisiä.

Kehtaisikohan sanoa, että tämä riisiruoka on melkeimpä vastaavaa kun pyttipannu.
Riisi on yleensä eiliseltä jäänyttä, lihat jämiä ja kasviksia saa laittaa oman makunsa mukaan. Tänään kuitenkin keitin riisin juuri tätä varten, sen täytyy silloin olla kuitenkin kylmää, jottei paakkuuntuisi kovin pahasti.

Tähän ruokaan liittyy paljon hyviä muistoja. Avon tullessa Suomeen ensimmäistä kertaa, hän kokkasi tätä piskuisessa keittiössäni, suomalaisista aineksista. Taisi olla jopa poroa se liha, mitä silloin käytettiin.

432467.jpg
Määriä en tähän laita, kun teen aina käsituntumalla.

riisiä
lihanpalasia (porsas, nauta, broileri, pekoni) pieninä kuutioina
porkkanaa
purjoa
valkokaalta
pavunversoja
mausteita (makea soija, chilikastike, laos, korianteri, suola, pippuri)
öljyä

Paista lihat wokissa, lisää suikaloidut kasvikset. Anna kasvisten pehmetä hieman. Mausta. Lisää valmiiksi keitetty riisi osissa, välissä sekoittaen kaikki sekaisin. Sekoittele ja anna kaiken kuumentua.

Useasti tämä koristellaan paistetuilla omelettisuikaleilla ja sipulilla, mutta tällä kertaa en jaksanut paistaa munaa. Tarjolla oli myös maapähkinäkastiketta.