Tänään vedin itse lonkkaa ja avo kokkasi. Se nyt ei onneksi ole meidän perheessä mitenkään outoa, että toi kokkaa, mutta se olen yleensä kyllä minä, joka kokkailen.

443394.jpg
naudanlihaa palasina
kookosmaitoa
maustetahna:
sambal oelek
ketjap manis
sipulia
valkosipulia
paprikaa
suola, pippuri
inkivääri
laos
sitruunaruoho
ripaus vehnäjauhoja

Keitä lihanpalasia parisen tuntia lihaliemessä, jotta pehmenee. Soseuta tahnan aineet ja anna makuuntua kylmässä.
Kuumenna hieman öljyä wokissa ja lisää lihat ja tahna. Sekoita. Lisää keitinliemi wokkiin, kiehauta ja lisää kookosmaito. Anna hautua n. 30min välillä sekoitellen, ettei kookosmaito muodosta kuorta.

Tämän kanssa meillä oli sambal oelekissa pyöräytettyjä vihreitä papuja, bamia eli nuudeleita sekä atjaria.
Perunalastun näköiset jutut ovat katkarapulastuja (kroepoek).