Asun siis Hollannissa ja kotini erikoisuus on se, etten omista uunia. Kaasulevy kyllä löytyy. Suomessa vieraillessani pääsin viimeinkin kokkailemaan uunin kanssa, joten tekaisin yhtenä iltana porukoille broileripiirakkaa, jota olin kovasti himoinnut jo pitkään. Ohjeen löysin KG-lehden nettisivuilta, jota seurasin orjallisesti, sillä en ole vielä löytänyt oikein mieleistäni piirakkaohjetta, mutta tämä tuntui sopivalta.

416028.jpg

Pohja:
50 g margariinia ja 1 dl rahkaa (rasvaa max 0,5%)
2 dl karkeita vehnäjauhoja 
1 dl kaurahiutaleita 
1 tl suolaa 
1 tl leivinjauhetta 
1/2 dl rasvatonta maitoa
 
Täyte:
250 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 iso purjo
1 tl kuivattua korianteria
1/2 tl kurkumaa
1–2 palaa hillottua inkivääriä (itse käytin ihan jauhettua inkivääriä)
2 vihreätä keskikokoista omenaa
 
Päälle:
100 g kevyt juustoraastetta (rasvaa max 20 %)
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
 
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe keskenään. Nypi sekaan margariini ja rahka ja sekoita lopuksi sekaan maito. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja anna jäähtyä jääkaapissa 15 minuuttia.Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe keskenään.
Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja kuoritut omenat ohuiksi siivuiksi. Paista pannulla noin 10–15 minuuttia. Paista broilerinsuikaleita erikseen kypsiksi ja mausta ne korianterilla ja kurkumalla.
Sekoita maitoon vehnäjauhot, suola, munat ja juustoraaste.
Pistele piirakan pohja haarukalla ja paista uunissa 200–225 asteessa 10 minuuttia.Lisää broilerisuikaleet ja purjo-omenasekoitus piirakan pohjalle ja ripottele pieneksi paloiteltu inkivääri pinnalle. Kaada päälle juustoseos ja paista 200–225 asteessa noin 20–25 minuuttia. Peitä piirakka paistamisen puolessavälissä leivinpaperilla, ettei se tummu liikaa.
 
Lisukkeeksi sopii enemmän kuin hyvin vihreä salaatti.