Olen huomenna viimeisen päivän töissä ja ajattelin tekaista läksiäiskahveille kakun.

Koska en omista uunia, pitää aina miettiä vaihtoehtoja sille perinteiselle kermakakulle ja nämä hyydytetyt kakut ovatkin mainio valinta. Aiemmin on tullut tehtyä yhteen jos toiseenkin paikkaan niitä, kuvia vaan en ole muistanut ottaa.

418627.jpg

Pohja:

15kpl Digestive-keksejä

75g rasvaa

Täyte:

500g rasvatonta maitorahkaa

5dl rasvatonta ja maustamatonta jugurttia

1dl sitruunamehua

0,5dl makeutusainetta

1tl vaniliinisokeria

7kpl liivatelevyä

Sulata rasva ja sekoita murusteltuihin keksinpaloihin. Vuoraa irtopohjallinen vuoka leivinpaperilla ja painele taikina sille tasaisesti.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita rahka ja jugurtti, mausta sokerilla ja makeutusaineella ja lisää sitten sitruunamehua oman maun mukaan. Itse halusin todella kirpeää.
Kiehauta tilkka sitruunamehua ja sulata siihen puristetut liivatteet ja lisää sekoittaen rahkaseokseen ohuena nauhana. Kaada seos pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.

Koristeeksi käytin suklaa- ja hedelmärakeita, sellaisia, joita täällä syödään yleisemmin leivän päällä voin kera.