Tänään tuli täyteen 2 vuotta siitä, kun ostettiin suhdesormukset avon kanssa. Olin silloin ensimmäistä kertaa käymässä Hollannissa ja päätettiin sitten "vakinaistaa" suhde, kun ei vielä voitu asua yhdessä.
Samalla tämä ateria kävi hyvin siitä pääsiäisateriasta. Sain viimeksi Suomessa ollessani kotoa mukaan ison peuran ulkofileen ja kuljetin sen jäässä pipon sisällä matkalaukussa. Mahtoi olla tullimiehillä ihmettelemistä...

505392.jpg

mokkakastike:
1 dl vahvaa kahvia
3dl paistolientä
suola, pippuri
loraus kahvilikööriä
vehnäjauhoja
tippa vettä

Kaada kattilaan kahvi ja paistoliemi, mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua kokoon, kunnes puolet on jäljellä. Sekoita jauhot veteen ja sekoita kastikkeeseen, kunnes on tarpeeksi paksua. Lisää loraus likööriä. Tarkista maku.

Fileen paistoin parilalla mediumiksi ja laitoin sitten pariksi minuutiksi imeytymään folioon käärittynä.
Seurana meillä oli keitettyjä perunoita ja vihreitä papuja ja juomana viime kesänä Unkarista ostettua kuivaa Tokaji-viiniä.